Malzemeler:
4 bardak su
4 çorba kaşığı arpa şehriye
2 çorba kaşığı kadar kıyma
1 tatlı kaşığı tereyağ
biraz sıvıyağ
1 domates rendesi ( 2 tane küçük cherry domates rendesi koydum)
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz
isteğe göre; maydanoz
Yapılışı:
Yağlarla kıymayı kavurun. Domates rendesi ve salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar çevirin. Suyunu ekleyin. Kaynayınca şehriyeleri ekleyin. Şehriyeler pişene kadar kaynatın. Tuzunu ekleyin. İsterseniz maydanozla servis yapın.
Not: Şehriyeler piştikten sonrada suyunu çekip, şişiyor. Çok çok kaynatmaya gerek yok. Suyunu çekerse sıcak su ekleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder