MUZLU RULO KURABİYE

10 Ağustos 2009 Pazartesi


Fırçamı her salladığımda ruhumda bir dinginlik olur, bir enerji sarsar tüm bedenimi. Boyalarla bezemek için can atarım tuali. İçimdeki dünyayı yansıtmak ve rahatlamak, ve paylaşmak, anlamlandırmak beyaz bir bez parçasını... Dünyamdaki tüm renklerle bezer gibiyimdir çevremi, doğayı. Fırçamı her salladığımda boşluğu da doldurur gibiyim, saydam. Ruhumda birikmiş herşeyi dışarı atmak duygusudur boyamak biraz da. İmgeler ve anlamlar, anlamsızlıklar... Belki sadece sizin anlayacağınız dünyalar vardır fırçanın yaslandığı yerde. Dayanılmaz bir istekle koşarsın atölyene. Önleyemediğin bir duygu, bir susamışlıkla.
Son zamanlardaki resim yapma tutkumu dile getirmeden edemedim. Öyle bir istek ki önüne geçemiyor insan.

MALZEMELER:

Sable Hamuru:
  • 500 gram un,
  • 300 gram margarin,
  • 150 gram pudra şekeri,
  • 1 yumurta akı,
  • 50 gram toz badem,
  • ½ limon kabuğu rendesi,
  • ½ çay kaşığı vanilya.

    Muz karışımı:
  • 2 adet doğranmış muz,
  • 1 çay bardağı (60gram) yulaf ezmesi,
  • 1 kahve fincanı (30 gram) kahverengi toz şeker,
  • 1 çay kaşığı tarçın.


YAPILIŞI:

  1. Sable hamurunu yapmakiçin tüm malzemeleri bir kapta yoğurun. Üzerini örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  2. Muzlu karışımı hazırlamak için tüm malzemeyi bir kaba koyup mikserle 5 dakika çırpın.
    Fırını 170 derecede ısıtın.
  3. Sable hamurunu 0,5 cm kalınlığında açıp hazırladığınız muz karışımını hamurun üzerine eşit olarak yayın. Rulo yaparak sarın.
  4. Düz bir tepsiye koyun ve dondurun.
  5. Donmuş olan silindir şeklindeki hamuru 0,5 cm kalınlığında dilimlere ayırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.




yemek tarifleri

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011