Figen, Kuday'ın doğum gününe elinde bu tabakla gelince pek bir sevindim.(Yaşlanıyorum biliyorum )Kurabiyeler her ne kadar tuzlu gibi görünse de yanıltmasın efendim , tatlıdır kendileri.Sene sonu pikniğinde annelerden biri yapıp getirince herkes bayılmış.Aynen biz de öyle.Siz dilerseniz daha az tutabilirsiniz fırında diyor Figen.Un kurabiyesi kadar da beyaz olmayacakmış ,benden söylemesi.
Bu ölçülerle 2 tepsi kurabiyeniz oluyor.
GEVREK TATLI KURABİYELER
1 pk.oda ısısında margarin
8 yemek kaşığı pudra şekeri
14 yemek kaşığı çiçek yağ
2 yumurtanın sarısı
2 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı ucu karbonat
Aldığı kadar un
Üzeri için:2 yumurta akı
Susam (toz şeker,hindistan cevizi,toz ceviz vs.)
----------------------------------
-Margarin,pudra şekeri,yumurta sarısı elle yoğrulur.Çiçek yağ eklenir.Yoğurmaya devam edilir.
-2 su bardağı kadar una karbonat ve kabartma tozu eklenir.Elenerek yumurtalı karışımla yoğrulur.Karışım elinizden kopacak kıvama gelene kadar un ilave edilir.
-Hamur kalıpla kesilebilecek gibi açılır ya da ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak şekil verilir.
-Kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürülür,susam serpilir.
-175 derecede önceden ısıtılmış fırında kurabiyeler 15-20 dk. pişirilir.
****Fotoğrafdan göz kırpan ev yapımı naneli limonata için buraya bakabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder