GEVREK TATLI KURABİYELER

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Kuday 11 yaş 066

Figen, Kuday'ın doğum gününe elinde bu tabakla gelince pek bir sevindim.(Yaşlanıyorum biliyorum )Kurabiyeler her ne kadar tuzlu gibi görünse de yanıltmasın efendim , tatlıdır kendileri.Sene sonu pikniğinde annelerden biri yapıp getirince herkes bayılmış.Aynen biz de öyle.Siz dilerseniz daha az tutabilirsiniz fırında diyor Figen.Un kurabiyesi kadar da beyaz olmayacakmış ,benden söylemesi.

Bu ölçülerle 2 tepsi kurabiyeniz oluyor.


GEVREK TATLI KURABİYELER

1 pk.oda ısısında margarin
8 yemek kaşığı pudra şekeri
14 yemek kaşığı çiçek yağ
2 yumurtanın sarısı
2 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı ucu karbonat
Aldığı kadar un

Üzeri için:2 yumurta akı
Susam (toz şeker,hindistan cevizi,toz ceviz vs.)

----------------------------------
-Margarin,pudra şekeri,yumurta sarısı elle yoğrulur.Çiçek yağ eklenir.Yoğurmaya devam edilir.
-2 su bardağı kadar una karbonat ve kabartma tozu eklenir.Elenerek yumurtalı karışımla yoğrulur.Karışım elinizden kopacak kıvama gelene kadar un ilave edilir.
-Hamur kalıpla kesilebilecek gibi açılır ya da ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak şekil verilir.
-Kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürülür,susam serpilir.
-175 derecede önceden ısıtılmış fırında kurabiyeler 15-20 dk. pişirilir.

****Fotoğrafdan göz kırpan ev yapımı naneli limonata için buraya bakabilirsiniz.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011