Aglayan Pasta'nin bir gelismis modeli diyelim

10 Ağustos 2009 Pazartesi




Selam arkadaslar,
hafta sonu tatili geldi ve geciyor bile.

Bugün Türkiye'deki secimlerden dolayi TV'de de izlenebilecek birsey yok, zaten TV izleyecek zaman yok bende.

Bölük pörcük uykularla gecirilen bir geceden sonra, cünkü Umut bebegimiz bir türlü uykuya dalamadigi icin, geceden de gündüzdende birsey anlamadim ben bugün.

Hava bir acti, bir kapatti, esim Umut alip bebek arabasiyla biraz gezdirmeye cikti ama yagmurun gelmesiyle birlikte yine geri döndüler.

O arada ben hem yemegimi hemde bu son zamanlarda bloglarda cok gördügüm aglayan pastayi hazirladim.

Bizim cok hosumuza gitti, yapimi ise bir o kadar pratik. Ben hepsini bugün ayni günde yaptim, sogutma islemleri icin balkonumu kullandim.

Bloglardan arastirdigim tariflerden Yesil Kivi Secil'in versiyonunda karar kildim ve cok memnunda kaldim.

Ben aslinda bugün icin yuvarlak ve bol kremali bir pasta hazirlamak istiyordum, dünden markette buldugum frambuazlarida degerlendirmek acisindan, fakat kismet ve zaman darligi nedeniyle bu pratik pastayida iyiki yapmisim diyorum.

Tarifi Secil arkadasimdan virgülüne dokunmadan kopyalayip sizlerin begenisine sunuyorum.

AGLAYAN PASTA ÜZERI BOL FRAMBUAZ ILE

Malzemeleri:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt (hamura)
1 paket kakao (3 yemek kaşığı kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket hazır çikolata sosu
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanmasına)
1,5 su bardağı süt (piştikten sonra kekin üzerine)

YAPILIŞI:
Öncelikle kekimizi pişirelim. Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım. Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. Sütümüzü de ilave edip son bir kere daha çırpalım.Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.


Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim.

Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim. çikolatalı sosu tarifine uygun şekilde hazırlayıp kullanacağımız zamana kadar soğutalım…

çikolata sosunu kendiniz hazırlamak isterseniz aşağıdaki tarifi uygulamanız lazım, ben aşağıdaki tarifi uyguladım…hazır sostan daha güzel oldu…

çikolata sosu için:

* 2 çay bardağı süt
* 3/4 çay bardağı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı nişasta (mısır nişastası kullandım)
* 1 çorba kaşığı kakao
* 200 gr çikolata

Öncelikle süt ile şekeri birlikte kaynatalım. Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim. Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım. Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunuyoruz.

Afiyet Olsun!!

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011