Makarnali ve brokolili graten

10 Ağustos 2009 Pazartesi








Selam arkadaslar,
biliyorum, bu hafta ben cok hayirsiz bir blogcu arkadastim sizler icin.

En son yayinladigim pasta bile ekranda sarardi soldu gibi geliyor bana, yok saka saka o coktan midelerimize dogru gömüldüydü bile.

Bu hafta benimde nedenini bilemedigim ve cözemedigim bir agirlik ve rehavet cöktü üzerime, inanin eve kendimi zor atiyorum, sabahlari yataktan kalkamiyorum, sadece süper acil islerimi yapabildim ve gerisini bosvermek zorunda kaldim, bunlarin icinde blogumda vardi maalesef.

Artik buna bahar yorgunlugu mu depresyonu mu demek gerekir bilemiyorum, dedim ya herseyi bosvermis bir durumdaydim. Ama bugün büyük gündü ve söyle kendi kendime bir ceki düzen vermenin zamani geldigini anladim, hava da burada bugün cok güzel ve piril pirildi. Elda okuldan geldikten sonra onuda alip hemen kendimizi disariya attik. Bu tür depresif hallere ne ilac gibi gelir bayanlar???

Tabii ki alis veris, shopping niyetine cikmadim ama kendime göre cok güzel bir cift ayakkabi satin aldim, aslinda resimleyecektim sizlerle paylasmak icin ama sonradan vazgectim ayip olur veya görgüsüzlük gibi anlasilir diye. Neyse yarin yeni cicilerimi giyebilirim, hafta sonuda hava iyi olacak dediler ve onun icinde mutluyum.

Konumuz yemek aslinda ama ben yine hikayeler yazdim, bu aksam yemegimizi paylasmak istiyorum sizlerle hemen. Bizim evde cokca yapilan ve sevilen makarnali ve brokolili graten hazirladim, yanina da firin posetinde somon baligi ve bol eksili salatamiz vardi. Somon baligini dondurucudan cikardigim gibi yikadim, tuzlayip, karabiberle ve biraz limon suyuyla tatlandirdim ve firin posetinin icine aldim ve poseti dügümledim. Gratenle birlikte firinda pisti, grateni bitirdim ve baliklari tekrar en yüksek derecede 15 dakika gibi daha fazla tuttum firinda, sonucu bende cok begendim, ilk defa böyle yaptim bende bu baliklari ama gratenin icinde kremanin kalorilerini bu saglikli sekilde pisirilen baliklarla bir nebze olsada azalttim sayilir.

NOT:
Bu arada Blogger'da sizlerde sorunlarla karsilastiniz mi? Resim yüklerken ve simdi postumu hazirlarken birkac kez hata verdi, hic öyle bir durum yasamamistim!!

Makarnali ve brokolili graten

Malzemeleri:

- 500 gr brokoli
- 500 gr makarna
- 2 kutu sivi krema
- 1 su bardagi su
- 2 yemek kasigi nisasta
- tuz, karabiber, pul biber, tuzot
- rendelenmis kasar peyniri

Yapilisi:

1. Ise makarna suyunu kaynatmakla baslayalim. Yikanmis ve ayiklanmis brokolileri kaynayan tuzlu suda 3 dakika boyunca hasladim. Haslama bittikten sonra bir kevgir yardimiyla suyun icinden aldim sebzeleri ve icine hemen makarnami attim ve onlarida 6dakika boyunca hasladim. Süre bittikten sonra makarnalari süzdüm ve kenara aldim. Makarnanin pisirme süresini sizler makarnanizin cesidine göre kendiniz ayarlamaniz gerekiyor, benimkiler ince serit makarna olduklari icin öyle fazla pismesine gerek kalmadi.

2. Tencerenin icine hemen kremalari ve suyu bosalttim, bir miktar soguk suda erittigim nisastayi icine aldim ve cirpma teliyle karistira karistira kaynattim, baharatlarini ekledim ve ocaktan aldim.

3. Önceden borcamin icine aldigim makarnalarin ve brokolilerin üzerine düzgünce döktüm ve yaydim, üzerine kasar rendesini serpistirdim ve 200 C firinda 20 - 30 dakika boyunca pisirdim. Sosunuzun miktarini kendiniz ayarlamaniz gerekiyor, isterseniz sade bir besamel sos ile de hazirlayabilirsiniz. Üzerleri kizarinca hazirdir demek, bu kadar kolay ve pratik yani bir o kadar da lezzetli oluyor bu makarna cesidi. Siddetle tavsiye ederim denemenizi.

Afiyet olsun!!

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011