Mantarli kremali makarna

10 Ağustos 2009 Pazartesi



Selam arkadaslar,
soguk ve maalesef yagmurlu bir günde tekrar sizlerleyim.

Gecenlerde birkac gün günes yüzümüze gülünce, inanin bizlerde daha daha iyi hissediyorduk kendimizi, ama bu hava tam bir depresyon ve uyku havasi.

Bu öglen yaptigim yemegim son zamanlarin benim icin kurtarici yemegim diye tabir edeyim, söyle hem pratik, hem lezzetli ve hizli bir sekilde hazirlayabildigim ve ev halkinin artik bikma noktasina geldigi bir yemek.

Ben bu yemekte serit makarna kullandim, ama istediginiz cesit makarna ile tabii ki hazirlanabilir. Benim kullandigim makarnalar sosunu hemen icine cektiyor, o yüzden bence fotolarda fazla bir kremali durmuyor.

Bu yemegin birde söyle bir püf noktasini vereyim:

Mümkün oldugunca makarnayi ve mantarli sosu ayni zamanda hazirlayip birbiriyle bulusturun, cünkü yukarida da belirttigim gibi sosunu cabucak emiyor makarnalar!

Servis önerisi olarak yanina bizim yaptigimiz gibi firinda kizartilmis balik filetosu cok yakisiyor.

Mantarli kremali makarna

Malzemeleri:

- 500 gr taze mantar
- 500 gr serit makarna
- 2 kutu sivi krema (toplam 400 ml)
- 1 bucuk yemek kasigi misir nisastasi
- sivi yag
- karabiber, pul biber, tuz, sarimsak tozu

Yapilisi:

1. Mantarlar temizlenir ve dikkatlice yikanir, daha sonra ortadan ikiye kesilir ve dilimlenerek kesilir.

2. Genis bir tavanin icine istenilen miktarda sivi yag bosaltilir ve mantarlar üzerine bosaltilir. Mantarlar suyunu salip cekene kadar orta ateste kavrulur.

3. Mantarlar kavurulurken nisastayi kücük bir kasenin icine aliyoruz ve kasenin yarisini dolduracak kadar üzerine soguk su ilave edip nisastayi eritiyoruz.

4. Kavurma islemi biten mantarlarin üzerine 2 kutu sivi kremayi bosaltip hemen ardindanda nisastali su karisimini ekliyoruz, üzerine tüm baharat ve tuzunu da gezdiriyoruz ve kisik ateste bu sos koyulasana kadar karistirarak pisiriyoruz.

5. Pisen ve suyu süzülmüs makarnayi sicak bir sekilde servis kasesine alip üzerinede tüm sosu döküp dikkatlice harmanliyoruz ve sicak olarak afiyetle yiyoruz.

Afiyet olsun!!!

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011