CEVİZLİ KURABİYE

10 Ağustos 2009 Pazartesi

" Birsenciğim bu kurabiye benim en sevdğim kurabiye " der Ayhan Ablam..Gerçekten çok leziz bir tadı var şeker ve ceviz o kadar hoş bir çıtırtı veriyorki bu kurabiyeye...Ayhan Ablamın sevdiği kadar var yani..Ziyaretimizdeki sofrada vardı bu kurabiyeler bende resimledim ve tarifini aldım..İşte tarifi...

CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER:
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alırı kadar un

Ara Malzemesi İçin:

  • 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 yumurta akı

YAPILIŞI:Hamuru için yoğurma kabına yumuşamış margarini,sıvıyağ ve yoğurdu alıp elimizle birbirine yedirelim.İçine unu,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.İç malzemesi için bir kaba şeker,ceviz ve yumurta akını alıp karıştıralım.Hamuru tezgaha alıp 1/2 cm kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açalım.Üstüne ara malzemesini sürüp rulo olacak şekilde saralım.Biraz dolapta dinlendirelim.Dinlenen hamuru 1 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizelim.Isıtılmış 175'C fırında pişirelim.

ÖNEMLİ NOT:Bu kurabiye içindeki yumurta akından ve pişerken şekerin erimesinden dolayı tepsiden çok zor çıkıyor.Sizde eğer tepsim teflon değil tepsime yapışabilir diyorsanız hamurdan 1 yumak parça ayırıp sonra kalan hamuru açıp ara malzemesini sürüp rulo yapın.Ayırdığınız hamuru tezgahta açıp ajda çay bardağıyla kesin.Bu yuvarlakları tepsiye dizip kurabiyeleri bu yuvarlakların üstüne yerleştirn.Bu sayede yumurta akı ve şeker tepsiye değmeyeceği için tepsiye kurabiyeler yapışmayacaktır..

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011