- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 125gr margarin
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1-2 tatlı kaşığı mahlep
- Aldığı kadar un
Üzerine: 1 adet yumurtanın akı, susam
Hazırlanışı: Margarini eritip ılıtın. Süt, sıvıyağ, yumurta sarısı, toz şeker, erimiş margarin, tuz, kabartma tozu, mahlep ve aldığı kadar unu bir kaba alın Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük simit şekli verin.
Simitleri önce yumurta akına daha sonra susama bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında pembeleşene kadar pişirin.
Malzemeler:
- 1 su bardağı kuru börülce
- 6 adet yeşil soğan
- 10 adet biberli yeşil zeytin
- 1 tutam maydanoz, dereotu
- 3 çorba kaşığı nar ekşisi
- zeytinyağı, tuz
Hazırlanışı: Akşamdan börülceyi ıslatın. Güzelce yıkadıktan sonra bir tencerede haşlayın. Piştikten sonra soğuk su dökerek soğutun ve bir süzgece alıp suyunu iyice süzmesini sağlayın. Bu sırada iç malzemleri hazırlayın. Ayıklanmış, yıkanmış taze soğanları ince ince doğrayın. Biberli zeytinleri, maydanozu, dereotunu doğrayıp hepsini geniş bir kaba alın. Üzerine süzgeçteki börülceleri, nar ekşisini, zeytinyağını ve biraz tuz serpip karıştırın. Servis yapacağınız salata tabağına veya kasesine aktarıp, kenarlarına yeşillikler koyup, üzerini süsleyip hemen servis yapın.
Kitaptan not: Soslanan salata hiç bekletilmeden servis yapılırsa hem görüntüsü canlı, hem de tadı nefis olur.
- 10 adet milföy
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 4,5 çorba kaşığı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 2 paket vanilya
Hazırlanışı: Krema malzemesi vanilya hariç klarıştırılarak muhallebi gibi pişirilir, ocaktan inerek vanilya eklenir, karıştırılır.
Milföyler merdaneyle uzunlamasına tek yöne açılır (eğer milföyler çok yumuşamışsa hafif unlayarak açabilirsiniz), 3 e bölünür. Herbir dilime kabarmasın diye 7-8 sefer çatal batırılır. 200 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Bir kat milföy bir kat krema olacak şekilde en üstte milföy gelecek şekilde 2 veya 3 katlı olarak sıralanır. (Eğer milföyler kabarmışsa elinizle bastırın.)
Servisten önce üzerine pudra şekeri serpilir.
Not: Arkadaşım akşamdan hazırlayıp servisten önce pudra şekeri serpmiş.
~~~~~~
NOT: Sevgili Zerrin(Zerrinpastaevi), Birsel ve Aygül(biraztatlıbirazacı) beni Smart Blogger Ödülüne layık görmüşler, kendilerine çok teşekkür ediyorum, ben de Linklerimdeki arkadaşlara gönderiyorum...
ilgili bağlantılar;
* Nilgün'ün Sofrası
* Milföy Pasta
0 yorum:
Yorum Gönder