
Malzemeler
4 Yumurta
125 gr margarin (benmari eritilmiş)
80 gr bitter çikolata (benmari eritilmiş)
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı un
2-3 Yemek kaşığı kakao
1/2 Kahve fincanı süt
1 Çorba kaşığı reçel (vişne kullandım)
1 Paket Kabartma tozu (Bizim amcanın markasından :))
1 Paket Vanilya (Amca sen çok yaşa :))
Kreması:
1 Litre süt
7 Yemek kaşığı nişasta
1 Su bardağı şeker
1 Paket kremşanti
Ara dolgu için 2 adet muz

Krema için, kremşanti hariç tüm malzemeler çırpma teli ile sürekli çırpılarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. Soğutulduktan sonra kremşanti toz halde eklenerek çırpılır.
Ortası kenarlardan 2 cm kalacak şekilde oyulan pandispanya tabanına muz parçaları döşenir ardından kreması kümbet olacak şekilde dökülür. Oyularak traşlanmış pandispanya parçaları elle ufalanarak pasta yüzeyine yayılır. Afiyet olsun :))
0 yorum:
Yorum Gönder