ZEYTİNLİ MİNİ KURABİYE

10 Ağustos 2009 Pazartesi


Ahhhh deniz kokusu gelir burnuma... Sırt üstü uzanırım yumuşacık sulara... Dalga vurur ben dalgalanırım yavaş yavaş, sakince. Ruhum dinlenir suyun okşayışında. Yosun kokusunu çekerim ciğerlerime, mutluluk bu olsa gerek. Öyle bir özlemki yanımdan ayrılmaz oldu, yaz yakında. Ahhh atsam kendimi denize, balıklar geçse ayaklarıma dokunarak. NE özlem ki yerini hiç birşey dolduramaz, anlamaz kimse beni, özlemimi de.
Kulaklarımda dalgaların fısıltısı, gözlerimde engin maviliğin derinliği, burnumda deniz kokusu... Tüm özlemim denize dair...




MALZEMELER

  • 2 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 çay bardağı su,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 4-5 damla limon suyu,
  • 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş zeytin,
  • ½ çay kaşığı tuz,
  • 2,5 su bardağı un.


Üzerini süslemek için:

  • 1 adet yumurta sarısı,
  • Haşhaş.

YAPILIŞI:

  1. Sıvıyağ, su ve tuzu karıştırma kabına alın. Kabartma tozunu da ekleyin.
  2. Kabartma tozunun üzerine limon suyunu damlattıktan sonra karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  3. Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra limon büyüklüğünde parçalar koparın ve yarım santim kalınlığında açın.
  4. Yuvarlak kurabiye kalıpları ile kesip içine harcınızı koyup kapatın.
  5. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
yemek tarifleri

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011