Artan pilavdan yayla çorbası

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Sizin evinizdede artmış , yenmemiş pirinç pilavınız oluyordur mutlaka. Bunu değerlendirmenin en iyi yollarından biride çorba yapmak. Bende kalmış pilavımla yaptım. Hem pilav atılmayıp değerlenmiş oluyor, hemde ortaya çok leziz bir çorba çıkıyor. Denemeniz tavsiyesiyle...

Malzemeler:
1 bardak sade pirinç pilavı
2 bardak yoğurt
1 yumurta sarısı
1 tepeleme çorba kaşığı un
4-5 bardak su
1 çorba kaşığı tereyağ
kırmızıbiber, bol nane
tuz

Yapılışı:
Tencerede yoğurt, yumurta sarısı, un ve 4 bardak suyu homojen oluncaya kadar karıştırın. Ocağa koyun. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca pilavı ekleyin. 5-6 dk. kaynatın. Suyu azsa sıcak su ekleyin. Tuzunu atın. Ocaktan alın.
Başka bir kapta tereyağını eritin. İstediğiniz kadar kırmızıbiber ve naneyi ekleyin. 1-2 kez çevirin. Sonra çorbanın üzerine döküp karıştırın. Afiyet olsun...

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011