Yine döndüm ve kabakli makarna (Akdeniz usulü)

10 Ağustos 2009 Pazartesi

 

 

 

 

Selam arkadaslar,

böyle sözlerime baslamayi gercekten cok özlemisim..

Nerdeyse bir bucuk aylik bir süre sizlerin arasinda olamadim, belirli bir sebebi de yok bunun aslinda, nasil derler hani "insanin basireti baglanir" ve buna karsi gelemezsiniz.

Kreatif bir mola da degildi, böyle olacagi varmis ve benimde hic aklima gelmezdi blogumdan ve sizlerden o kadar süre ayri kalabilecegim. Yorumlariyla yanimda olan ve merak eden arkadaslarima da teker teker tesekkür ederim, merak edilip önemsenilmek gercekten güzel bir duygu, merak eden arkadaslarima da özellikle bir yorum yazmadim digerlerine karsi haksizlik olmasin diye, sizlerle tekrar kucaklasmayi bende cok özledigim icin böyle bir giris yapmayi daha da uygun buldum, umarim bana kizmamissinizdir bundan dolayi.

Bu arada tabii ki yine yedik ictik, güzel mamalar hazirladik, evimin kiyisini kösesini bir güzel temizledim, yakinda bize Türkiye'ye tatil yolu görünüyor, onun heyecani da tabii ki var, bunu inkar edemem.

Tatile kadar yine güzel hikaye ve tariflerle sizlerle beraber olmaya devam edecegim insallah. O zaman lafi fazla uzatmadan, buyrun bu aksamki yemegimize.

Havalar buralarda cok sicak, sicagin yaninda birde hava cok bunaltici oluyor, tabii ki bizlere buralarda denizden gelen bir esinti bir ferahlik veremiyor, onun icin daha da berbat oluyor buranin bunaltici sicaklari. Son zamanlarda havalardan dolayi da daha hafif ve salata gibi yemekler tüketmeye bakiyoruz. Bu tarifi Alman bir yemek dergisinden aldim, asil adi "Farfalle mit Zuccini" yani "Kabakli Farfalle makarnasi".

Son olarak feslegen ile tadina tat kattigim bu makarna tam yazlik bir yemek ve bir o kadar da hafif. Hazirlamasi da son derece pratik bence. Sicak veya soguk olarak ta yiyebilirsiniz. Birazcik sosu cekince hatta daha da güzel bir kivama sahip olacagindan emin ben!

Kabakli Farfalle Makarnasi

Malzemeleri:

- 5 orta boy domates (500 gr)
- 4 kabak
- 2 sogan
- 2 dis sarimsak
- 500 gr Farfalle makarna (kelebek veya baska bir türde olabilir)
- tuz
- 5 yemek kasigi zeytinyagi
- karabiber
- 1/2 demek taze feslegen

Yapilisi:

1. Ilk is olarak makarnalari bolca tuzlu suda haslayalim, üzerindeki pisirme talimatina göre.
Domatesleri ve kabaklari temizleyip ve yikayalim. Domatesleri küp küp ve kabaklari da uzunlamasina dörde bölerek dograyalim.
Soganlari ve sarimsaklarida ince ince yemeklik kiyalim.

2. Büyükce bir tavanin icinde zeytinyagini kizdiralim ve soganlari ve sarimsaklari biraz cevirelim. Soganlar biraz pembelestikten sonra icinde dogranmis kabaklari alalim ve bunlari da soteleyelim. Domatesleride ilave edip icine, tuz ve karabiberle tatlandiralim ve yaklasik 10 dakika pisirelim. Sebzeler pisirme esnasinda cok fazla su kaybederlerse icine su ilavesinde bulunabilirsiniz.

3. Feslegenleri ayiklayip yikayalim ve birkacini süsleme icin bir kenara alalim. Feslegenleri ince ince kiyalim ve daha önceden sebzelerle bulusturdugumuz makarnalarimizin icine katalim ve bir güzel hepsini harmanlayalim. Tekrar tuz ve karabiber ilavesinde bulunabilirsiniz bu arada.

Afiyet Olsun!!!
Posted by Picasa

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011