Petibör Bisküvi

10 Ağustos 2009 Pazartesi


Ülker'inkiyle lezzet olarak neredeyse kardeş olabilir bu bisküviler. Tarifteki kabatma tozunu bisküvi namına yaraştırmadığımdan bu denememde koymamıştım. Ve fakat gördüm ki dokunun hareketliliğine, lezzetin çıtırlığına çokça katkısı var. Denerseniz mutlaka kabartma tozunu da ekleyin.Fırından çıkmış nispeten dolgun görünümdeki bisküvilerinizin yanına bir de çay koyun :)) Ayrıca ağzı kapalı kapta uzun süre çay dostu olarak size eşlik edecektir ;)
Malzemeler:
125gr Margarin(Yumuşamış)
4 Yemek Kaşığı Süt (Oda Isısında)
6 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
2 Yumurta (Oda ısısında)
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
4 Su Bardağı Un (Elenmiş)
Hazırlanışı: Unu azar azar eklemek suretiyle yüm malzemeler elle yoğurulur. Unlanmış zeminde petibör kalıpla, yada hamur ruleti ile keserek dikdörtgen şekli verilir. Çatalla bisküviler delinerek petibör görünümü tamamlanır.180 Derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyetle yenir :))

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011