Sandviç Bisküviler (Şeker Hamuru Dolgulu)

10 Ağustos 2009 Pazartesi

sandvic biskuvi

Zamanın hızlı geçişini hayretle izlediğim, karşısında çaresiz kalıp durakladığım bir dönemdeyim şimdilerde. Oysa ki bahar, gelirken insanın içini kıpır kıpır eden yaşama sevincini de beraberinde getirir derler. Ama karşılaştığım yüzlerin genelde asık olduğundan belli ki, artık bahardan olumlu etkilenmiyor günümüz insanı. Özel hayatlardaki sıkıntıların yanında, dergilerde, gazetelerde, televizyon kanallarında sürekli can sıkıcı durumlardan bahsedilmesi - belki haklı olarak - mutlu olmayı iyice zorlaştırıyor son günlerde. Her şeye rağmen hayatı yaşanılır kılmak için, ufak mutluluklar yaratılmasından yanayım. Mesela kendi adıma mutfakta geçirdiğim vakit, bunun sonunda ortaya çıkanları paylaşmak çoğu zaman keyifli. Çoğu zaman diyorum çünkü bazen her şey çok iyi gidiyor derken minik, can sıkıcı sürprizlerin beni beklediği de olabiliyor. Tıpkı yukarıda fotoğrafı bulunan sandviç bisküvilerde olduğu gibi. Az malzemeyle, kısa sürede, kolayca çok lezzetli bisküviler hazırladığımı düşünüp sevinçle uyumaya giderken, sabah çikolataların üzerinde oluşacak beneklerden habersizdim tabii. Henüz çikolata tam donmamışken üzerine tepsi kapattığım ve sabaha kadar bu şekilde kaldıkları için böyle bir sonuçla karşılaştığımı sanıyorum. Bisküviler deneme amaçlı yapıldığından bu seferlik sorun olmadı ama bir kez daha anladım ki, çikolatayı eritirken de donmasını beklerken de sıcaklık önemli bir faktör, kesinlikle dikkat etmek lazım.


Malzemeler

65 gram tereyağı
60 gram (1/4 cup) tozşeker
60 gram (1/2 cup) un
40 gram (1/3 cup) kekun
2 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
2,5 yemek kaşığı süt
100 gram şeker hamuru
100 gram bitter çikolata

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve şekeri mutfak robotunda krema haline gelinceye kadar çırpın. Elenmiş unları, kakaoyu, sütü ekleyip tekrar çok kısa süre robotu çalıştırın. Hamuru robottan alıp biraz yoğurduktan sonra iki eşit parçaya ayırın. Yağlı kağıt arasında oldukça ince (3 mm kalınlığında) açın. 4 cm genişliğinde, yuvarlak bir bisküvi kalıbıyla kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 10 dakika pişirin. (Fırından çıkardıktan hemen sonra bisküvilerin üzerini kaşığın sırtıyla fazla bastırmadan düzleştirin)

Şeker hamurundan bisküvi sayısı kadar -misketten biraz iri- yuvarlaklar yapın. Elinizde hafifçe yassılaştırın ve iyice soğumuş olan iki bisküvi arasına yerleştirin.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Bisküvilerin yarısını çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerine dizerek soğumalarını bekleyin.

*Şeker hamuruna gıda boyası ve esans koyarak farklı bisküviler elde edilebilir.

Kaynak: Crazy for Chocolate

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011