Çilekli Rulo Pasta

10 Ağustos 2009 Pazartesi

IMG_6212

Daha önce bir kaç başarısız rulo pasta denemem olmuştu. Geçtiğimiz aylarda yeni bir deneme daha yapmaya karar verdim, evde muz kalmamıştı, aklıma buzluktaki çilekler geldi, biraz ondan biraz bundan derken denediğim son rulo pastadan çok memnun kaldım, kreması da istediğim kıvamda olmuştu.

Ayrıca bu pastayı Sevgili Özlem'in düzenlediği "Annelere özel ve güzel tarifler" etkinliğine gönderiyorum, kendisine kolaylıklar diliyorum...Etkinliğe katılan diğer tarifleri burdan takip edebilirsiniz.

IMG_6233

Malzemeler:


  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı un+nişasta karışımı (bardağın içine 1 kaşık tepeleme nişasta koyup üzerine 1 paket kabartma tozu ekledim, bardağın üzerini un ile tamamladım, kapaklı bir kapta iyice karıştırdım)
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1 kaşık sıvıyağ

Kreması için: 1 çay bardağı un + 1/2 çay bardağı nişasta, 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker, 4 bardaktan biraz fazla süt, 1 kaşık tepeleme tereyağı, vanilya

Hazırlanışı: Önce kremayı hazırlayalım, bir kenarda soğusun. Vanilya ve tereyağ dışındaki krema malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişirilir, ocaktan inince içine tereyağ ve vanilya eklenir, soğuyana kadar ara ara çırpılır.

Pandispanya için önce yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırdım, yumurta aklarını bir kaseye alıp 1 fiske tuzla önce düşükten başlayıp sonra yüksek devirde kar gibi olana dek çırptım, bu arada şekeri ekleyip çırpmaya devam ettim (kaseyi ters çevirdiğimde karışım düşmeyecek şekildeydi). Daha sonra yumurta sarılarını da ekleyip önce mikseri çalıştırmadan hafifçe karıştırıp sonra mikserin en düşük ayarında çırptım. Sonra unlu karışımı 3 seferde eleyerek ekleyip karıştırdım, karışmayan yerlerini mikseri düşük hızında kısa süreli çalıştırarak karıştırdım. Kaynara yakın sıcak suyu ekleyip karıştırdım, sıvıyağı da ekleyip karıştırma işlemini tamamladım.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı her tarafı eşit yükseklikte olacak şekilde yaydım.
180 derecede ısınmış fırında 10-12 dk. pişirdim, fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca kağıdıyla birlikte rulo şeklinde sardım, üzerine nemli bir bez serdim. 5 dk. sonra ruloyu açıp kağıdını çıkardım.




Soğumuş kremadan üzeri için bir miktar ayırıp kalanını kenarlardan fazla taşırmadan rulonun içine yaydım, üzerine küçük doğranmış çilek ve damla çikolata serpiştirdim. Tekrar rulo şeklinde sardım. Eğer kenarlarda düzgün olmayan kısımlar varsa dilimleyerek o kısımları çıkarabilirsiniz.
Pastanın dışına da kalan kremayla sıvayıp rendelenmiş bitter çikolata serptim. Buzdolabında dinlendirip, dilimleyerek servis ettim.


Notlarım: Ben bu pastayı yaptığımda henüz çilek çıkmamıştı, buzluktaki çileklerden kullandım fena olmadı, buzluktan çıkan çilekler kendini salıyor, bu nedenle taze çilekle çok daha güzel olacaktır.
Pastanın pandispanyası kolay rulo olan yumuşak bir pandispanya oldu.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011