Kakaolu&Vişne Marmeletalı Kurabiyeler

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Yeni cici kalıplarımın verdiği ilhama dayanarak nefis bir kurabiye hazırladım. Ben de vişne&çikolata lezzet bütünlüğünü sevenlerdenim. Ben kadar tutkun olmayan ev ahalisi için de, hamurun yarısına kakaoyu sonradan ekleyerek sade haliyle hazırladım.
Malzemeler:
1/2 paket yumuşamış margarin
1 oda ısısında yumurta
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao ( yarısını sade yapmak isterseniz 1 yemek kaşığı)
2 Su bardağı un
Vişne Marmelatı
Hazırlanışı: Margarin ve pudra şekeri mikserle krema kıvamı alana dek çırpılır. Yumurta eklenip biraz çırpıldıktan sonra toz malzeme elenerek yavaş yavaş eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Yarım saat buzdolabında dinlendirilen hamur unlanmış tezgahta merdane ile açılarak kalıpla şekillendirilir.
Kurabiyelerin tabanı için bir bütün kurabiye ve üst için bir delikli kurabiye şekliyle hazırlanır. (Şekillendirme için uygun aparatınız yoksa bardakla şekillendirdiğiniz hamuru, daha küçük ebattaki kurabiye kalıplarınızla keserek aynı görüntüyü elde edebilirsiniz.)170 Derecede 10 dakika kadar pişirilir. Soğumanın ardından bütün yuvarlakların etrafına incecik marmelat sürülür. (Bu işlem için en ince uçlu krema sıkma aparatını yada enjetör kullanabilirsiniz.) Delikli kurabiyelere elekle kakao yada pudra şekeri serpilir. Bütün taban üstüne yapıştırılır. Yine ince krema sıkma aparatıyla içleri marmelatla doldurulur. Afiyet olsun :))



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011