Glazürlü kurabiye ve uzunnn bir ara:)

10 Ağustos 2009 Pazartesi




Malzemeler

  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 150 gr tereyağı (yumuşamış)
  • 1 yumurta (sarısı hamura akı glazüre)
  • aldığı kadar un

Glazür için

  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • çeşitli renklerde gıda boyaları

Yapılışı

 

Hamur için olan malzemeleri bir kaba alarak kurabiye hamurlarına nispetle daha sert olan bir hamur yoğuralım. Hamuru 0,5 cm kalınlığına açalım. Elinizdeki çeşitli kalıplarla keserek yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım. 180 derecede yaklaşı.. ( devamı )

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011