Çilekli tatlar... Çilekli ıspanak salatası ve çilekli milföy pasta...

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Çileklerin en lezzetli olduğu bu günlerde çileği her türlü yiyecekte kullanmak istiyorum; tatlısından tuzlusuna her şeyde... Allerjilerimi azdırıp yüzümü kızartmasa keşke de daha çok yiyebilsem...


Çilekli salatayı denemenizi tavsiye ediyorum, çok çok lezzetli oluyor. Ispanak körpe ve taze olunca çiğ olarak salatalara çok yakışıyor. İçine birde çilek ve ceviz girince ve de sosu da ballı olursa mmmmm...


Çilekli milföy pasta da becerikli, tatlı arkadaşım Burcu'nun tarifi. Çok pratik, hafif bir tatlı.


Çilekli ıspanak salatası


Malzemeler

1 bağ ıspanak ( körpe ve çok taze olmalı)

1\2 su bardağı doğranmış çilek

1\2 su bardağı ceviz ( iri dövülmüş ya da elle ufalanabilir)( cevizi önceden fırında 200 derecede 10 dakika fırınlayarak lezzetlendiriyoruz)

Salatanın Sos Malzemeleri

1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi

6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 tatlı kaşığı bal

çeşnili tuz, kırmızı pul biber



Yapılışı

Ispanak yapraklarını elle kabaca parçalara ayırıp, ceviz , çilekle karıştırıyoruz. Salata sosu malzemelerinin hepsini karıştırıp salatanın üzerine gezdiriyoruz.

Çilekli milföy pasta


Malzemeler

6 adet milföy hamuru ( her bir kare milföy yaprağı dört kareye bölünecek, 24 adet pastamız olacak)

Krema için malzemeler

1 yumurta

1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker

3 yemek kaşığı un

2 1\2 su bardağı süt

50 gr. tereyağı

1 paket vanilya

1 su bardağı doğranmış çilek

üzeri için pudra şekeri




Yapılışı

Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp yumuşatıyoruz ve dörde bölüyoruz. Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz.

Pastanın kremasını önceden hazırlayarak oda sıcaklığında soğutuyoruz. Krema dolaba girerse milföyü yumuşatıyor. Kremayı hazırlamak için; yumurta, şeker ve unu tencerede iyice karıştırıyoruz ve sütü yavaş yavaş ekliyoruz. Karışımı kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz . Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra küçük küçük doğranmış çilekler kremaya karıştırılır.

Her bir milföy dört kareye bölünür ve yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine dizilir. Üzerleri eşit olrak üç yerinden çatalla delinir . 2oo derece fırında kapak hiç açılmadan 15 dakika pişirilir, kızarıklığı istediğimiz gibiyse fırından alınır ve soğumaya bırakılır. Her bir kare parça soğuduktan sonra ortadan ikiye ayrılır, taban ve kapak oluşturulur. Ortalarına bolca çilekli kreme doldurulur ve üzerleri pudra şekeri ile kaplanır.

Afiyetler olsun...

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011