Mantarlı Kuzu Kaburga ve Otlu Makarna

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Pazar günü çok sevdiğim arkadaşım için pişirmiştim..Makarnayı da tam ağzına götürecekken,aaaa böylede fotoğrafını çeksene demişti..Makine yanı başımızda olduğundan,hemen flaşını patlatmıştık..))Arkasından da kekimizin tadına bakmıştık..))Pazar günüm arkadaşımın sayesinde çok keyifli geçmişti..Fakat haftaya çok yoğun,yorgun ve uykusuz girmek beni mahvediyor..Halen toparlanabilmiş değilim..Üstelik akşama eve gidip 120 adet kurabiye pişireceğim..Bana yardıma gelmek isteyenler varsa, seve seve gelebilirler..))Hafta sonu bir arkadaşımın ablası evleniyor..Ayrıca birde onları süslemek var..))Duyurulur herkeslere..!..))
5
Barilla makarnayı haşladıktan sonra,biraz yağ,domates,sarımsak ve ot çeşitlerini atıp biraz pişirin.

İyice kavrulmaya yakın makarnaları ekleyip karıştırın.

Sonra servis tabağına alıp,üzerlerine kaşar peyniri serpiştirin.

Et yemekleri yanında veya sade olarak afiyetle yiyiniz..))
4
Kuzu kaburgalar 3-4 saat suda bekletilip pişirilir.

Suyunu çekince, mantarlar atılıp pişirilir.

Mantarlar çok sulandığı için, bu aşamada pişme süreci uzayabilir.

İyice suyunu çekip kavrulmaya başladığında,kırmızı biberler içersine atılır.

Üzerine hangi otları seviyorsanız, onları ekleyip, 6-7 dk kavurup servise hazır ediniz.
6
Yoğurtlu soğuk buğday çorbası

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011