Tüm Zamanların En Güzel Kurabiyesi

10 Ağustos 2009 Pazartesi


Bu nefis , zeytinyağı ve kepekli unla pişirebileceğiniz hindistancevizli kurabiyeye "tüm zamanların en güzel kurabiyesi" demekten çekinmedim.İlk kez yediğimde , arkadaşlarla güzel bir sohbeti paylaşıyorduk ve hepimiz kurabiyeleri yapıp getiren Nurşen Er Hanım'a bu nefasetin sırrını sorduk.Tarifini bizlerle paylaştı.Tabii kurabiyeleri tarife küçük değişiklikler ekleyerek :) defalarca denedim. Her zaman beğenildi. Kurabiyelerle arası pek iyi olmayan "birisi " tarafından da sürekli istenince "tüm zamanların en güzel kurabiyesi" olarak ilan etmek geldi içimden.
Malzemeler (25 Adet Kurabiye İçin)
250 ml lik su bardağı ile:
- 2 yumurta (birinin beyazı üstüne sürmek için ayrılacak)
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
-2 yemek kaşığı buğday nişastası
-1 yemek kaşığı dolusu hindistancevizi(hamura koymak için)
-1 paket kabartma tozu
-3/4 su bardağı şeker
-4 su bardağı kadar kepek + beyaz un karışımı(Her bir bardağı yoğurarak ekleyin)

Yapılışı

Yoğurma kabına birinin beyazını ayırdığınız yumurtaları, yağları, yoğurdu, şekeri, hindistancevizini ekleyerek karıştırın. Buğday nişastasını ve kabartma tozunu koyup yedirin. Unu yavaş yavaş yoğurarak ekleyin.Ele yapışmayan , kulak memesi kıvamındaki hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak , yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta beyazı sürüp , hindistancevizi serpiştirin. 200 C sıcaklıkta pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011