GEREBİÇ KURABİYE

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Bu gerebiç kalıplarını Gaziantepli bir arkadaşım getirmişti bana iki değişik şekildeler bu deneme için güzel oldular. İsmi kerebiç gerebiç yöreye lehçeye göre değişiyor sanırım bence adı değil tadı ve bu görüntü çok şık..

Malzemeler:
Hamuru İçin:
2 yumurta
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı yoğurt
125 gr. yumuşak margarin
1 çay bardağı irmik
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi İçin:
1 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı dövülmüş antep fıstığı

Bir kasede bütün malzemeleri yoğurup unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar koparıp hepsini karıştırdığımız iç malzemesinden bir yemek kaşığı koyup bütün kenarları yuvarlak yapıp kalıbın içine bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerlerini çok kızartmadan sadece rengi biraz dönene kadar pişirin. İsterseniz pudra şekeri serpebilirsiniz. Susam ve hindistancevizi nasıl olur diye sorarsanız eklemezseniz pişman olursunuz derim.

Afiyet olsun..



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011