Sakızlı Pasta Tarifi

10 Ağustos 2009 Pazartesi


Sakızlı Pasta

Tatlımın Malzemeleri
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 damla sakızı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz (üzeri için ayrıca dövülmüş ceviz veya fındık)

Tatlımın Tarifi

Önce 125 gr margarini tencereye alırım. Eridikten sonra tahta kaşık ile sürekli karıştırarak 1 su bardağı unu eklerim. Pembeleşen una 1 litre sütü azar azar ve karıştırmaya devam ederek ilave ederim. Süt kaynamaya başladığında 1 damla sakızı, 1 su bardağı şekeri ve 1 paket vanilyayı eklerim ve sürekli karıştırırım. Koyulaşarak, kıvamına gelen muhallebiyi ateşten alırım. Yüksek devirli mikser ile 5 dakika karıştırırım. 1 Paket kakaolu bisküviyi blendırdan geçiririm. Fırın tepsisine şeffaf folyo döşerim. Üzerine un haline gelen kakaolu bisküviyi yayarım. Bisküvinin üzerine hazırladığım sakızlı muhallebiyi dökerim. Üzerine 1 su bardağı ceviz serperim. Soğuması için buzdolabında bir süre bekletirim. Daha sonra şeffaf folyo yardımı ile rulo haline getiririm. Üzerine ceviz veya fındık serperim. Düzgün kesilmesini sağlamak için buzlukta 20 dakika kadar bekletirim. Daha sonra dilimleyerek servis ederim.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011