Ortası reçel dolu, yanları fındık kaplı bu nefis kurabiyeleri yapar yapmaz nasıl kapışılacağını siz tahmin edin ...
Böğürtlen reçelli kurabiyeler
Malzemeler
1 su bardağı un
çay kaşığının ucuyla tuz
125 gr. tereyağı
1\4 su bardağı esmer şeker
1 yumurtanın sarısı
1\2 paket vanilya
1 yumurtanın beyazı ( hafifçe çırpılacak)
1\2 su bardağı iri çekilmiş fındık
böğürtlen reçeli
Yapılışı
Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz.Fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplıyoruz.
Unu ve tuzu karıştırıyoruz. Tereyağı, esmer şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı mixerla krema haline getiriyoruz. Çırparken unu yavaş yavaş ekliyoruz.
Hamurdan küçük toplar yapıp önce yumurta beyazına batırıyoruz ve sonra fındıkla kaplıyoruz. Parmağımızlakurabiyenin ortasına bastırıp çukur yapıyoruz. Kurabiyeleri fırında 5 dakika pişirdikten sonra çıkarıp ortalarındaki çukura parmağımızla tekrar bastırıp fırına geri koyuyoruz ve 10-15 dakika daha pişiriyoruz. Kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarını dilediğiniz reçel ya da marmelatla dolduruyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder